„Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?
Dr. Martin Luther King Jr.

Despre

Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education vă invită să vă alăturați proiectului 4/4 pentru prieteni. Sperăm ca gândurile exprimate de remarcabilul activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai urgentă și insistentă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”, să vă inspire!

Pe 04/04/2018 vă invităm să dedicați o parte din timpul vostru celorlalți – prietenilor, comunității, școlii – şi să faceţi o faptă bună. Haideți să creăm împreună un eveniment nemaiîntâlnit până acum în România.

De ce 4/4PentruPrieteni? Prietenia este una dintre valorile de bază ale comunității și ale voluntariatului iar Statele Unite ale Americii sărbătoresc luna voluntariatului chiar în Aprilie. Ziua de 4 nu este aleasă întâmplător pentru că pe 4/4/2018 comemorăm 50 de ani de la trecerea în neființă a lui Martin Luther King Jr. și onorăm moștenirea incredibilă lăsată de acesta. Creat în memoria lui, proiectul 4/4PentruPrieteni își propune să celebreze la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei. În crearea evenimentului ne-a inspirat puternic activitatea lui Martin Luther King Jr., determinarea, curajul și idealurile sale nobile.

Calendarul proiectului

 • 1 februarie: lansarea proiectului
 • 1-19 februarie: înscrierea activităților de voluntariat
 • 20 februarie- 20 martie: înscrierea voluntarilor
 • 4 aprilie: Ziua cea mare! Ready?

Înscrie-te

Dacă sunteți un ONG, grup de inițiativă locală, școală, liceu, universitate sau alt tip de  organizație și vreți să găzduiți sau să organizați un eveniment în data de 04/04/2018, vă rugăm completați formularul acesta până cel mai târziu la finalul zilei de 1 martie. În urma completării formularului, veți fi contactat de un reprezentant al American Councils. Apoi, activitatea va apărea pe platforma online a proiectului, unde se pot înscrie voluntarii ce doresc să ia parte la activitatea respectivă.

Dacă ești un cețățean creativ și vrei să te implici și tu, dar nu ești parte dintr-o organizație, mai adună în jurul tău încă 3 prieteni și înscrieți-vă propria activitate de voluntariat aici . Dacă nu aveți voi o idee de activitate și pare prea complicat să organizați ceva, atunci vă invităm să ne vizitați website-ul după data de 20 februarie pentru a vedea ce activități vor fi disponibile în județul vostru. Între 20 februarie -20 martie, platforma va prezenta informații despre activitățile locale de voluntariat și vă puteți înscrie online.

Q & A

 1. Ce tip de activități putem organiza pentru acest eveniment?

Încurajăm organizarea de evenimente de voluntariat în toate ariile tematice: educație, mediul înconjurător, caritate etc. Lăsați-vă imaginația liberă și creați activități interesate, în medii diverse, care să permită socializarea voluntarilor și prin care să aduceți un impact pozitiv. Nu vă limităm cu privire la tema ce trebuie abordată pentru eveniment.

 1. Dacă vreau să mă înscriu alături de prieteni, trebuie neapărat să fim 4?

Recomandăm asta, dar nu vă limităm! Evenimentul este creat, printre altele, și în jurul cifrei 4. Dacă sunteți doar 2 prieteni, sigur mai puteți găsi încă doi. Dacă sunteți 5-6, sigur mai puteți găsi alți prieteni și faceți 2 grupuri de câte 4. Hai! Se poate!

 1. Trebuie să plătim pentru produsele promoționale pe care le vom primi?

Nu. Nu trebuie să plătiți nimi. Vom plăti noi inclusiv taxele de transport. Ceea ce trebuie să faceți este să vă respectați angajamentul cu privire la organizarea/ participarea la evenimentul de voluntariat din 4 aprilie 2018.

 1. Există o limită de vârstă pentru participarea la evenimentele din 4 aprilie?

Nicidecum! Nu suntem niciodată prea tineri sau prea în vârstă pentru a face o faptă bună. Plus, ne place diversitatea!

 1. Putem atrage parteneri locali pentru evenimentele de voluntariat pe care le organizăm (în cazul celor ce organizează)?

Sigur că da! Forța faptelor bune este și mai mare dacă ne adunăm mai mulți. Te invităm să le dai de veste celor din comunitatea ta și poate îi convingi să se alăture ca parteneri de orice fel ( media, educaționali, logistici, financiari etc..)

 1. Dacă suntem o instituție ce vrea să organizeze mai multe evenimente, cum le înscriem?

Pentru o mai clară evidență a evenimentelor, vă rugăm să înscrieți separate fiecare acțiune de voluntariat. Completați câte un formular online pentru fiecare acțiune iar noi ne vom ocupa de centralizare. Dacă vom avea întrebări, vă vom contacta de îndată ce primim formularul.

 1. Dacă vrem să facem materiale de promovare a evenimentului din 4 aprilie, ce reguli trebuie să urmărim?

Dacă doriți să faceți anumite materiale de promovare pentru evenimentul pe care îl găzduiți, atunci vă rugăm să puneți pe materiale următoarea mențiune: Un eveniment din cadrul 4/4 PentruPrieteni, organizat în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională. Iar dacă vreți să adăugați și logo-uri, vă rugăm adăugați următoarele logo-uri: logo proiect, logo Ambasadă, logo American Councils (le găsiți pe site la secțiunea Parteneri).

 1. Pot participa dacă sunt doar o singură persoană și nu am nicio idee de activitate pe care să o organizez?

Sigur că da! Dacă vrei să te alături evenimentului 4/4PentruPrieteni, dar nu dorești să coordonezi chiar tu o activitate de voluntariat, atunci te poți alătura activităților organizate de partenerii noștri. Te invităm să revii pe platformă în perioada 20 februarie- 20 martie pentru a alege evenimentul la care dorești să participi. Momentan ne aflăm în etapa în care partenerii își înscriu activitățile iar ulterior vom deschide și call-ul pentru voluntari.

Contact

Marilena Veronica Ene, Program Coordinator
Telefon: 0752 800 768
E-mail: 44pentruprieteni@americancouncils.eu

Parteneri

Proiectul 4/4 pentru prieteni este finanțat de Ambasada Statelor Unite în România și implementat de Consiliile Americane pentru Educație Internațională, cu sprijinul partenerilor locali.

Organizator

Finanțator

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search