Cea de-a doua ediție a Elie Wiesel Study Tour s-a încheiat

 In Uncategorized

 

American Councils for International Education anunță încheierea celei de-a doua ediții a Elie Wiesel Study Tour

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education și cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România, al Institutului Național Elie Wiesel pentru Studiul Holocaustului și al Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei anunță încheierea celei de-a doua ediții Elie Wiesel Study Tour.

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, finanțat de către Ambasada Statelor Unite în România, s-a desfășurat în perioada 16-24 iulie 2018, în România, Polonia, Slovacia și Ungaria și a avut ca scop crearea unui context pragmatic de studiere a Holocaustului și a drepturilor omului. Vizita de studiu propriu-zisă a fost precedată de un seminar de pregătire, desfășurat în weekendul 14-15 iulie, organizat cu sprijinul Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei, Active Watch și INSHR. Seminarul de pregătire, compus din sesiuni teoretice despre Holocaust și genocid, dar și din ateliere de hate speech și team building, a avut ca scop crearea unui grup omogen.

Cei douăzeci de beneficiari ai programului, studenți, masteranzi și doctoranzi români, cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani, au vizitat Casa Memorială Elie Wiesel de la Sighet, Fabrica lui Schindler din Cracovia, Cartierul Evreiesc Kazimierz, Complexul Muzeal Auschwitz I și Birkenau, cartierul evreiesc din Bardejov, Cartierul evreiesc din Budapesta, Marea Sinagogă Dohany și Memorialul ”Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”. Pe lângă vizitele de studiu, programul a inclus diverse workshopuri, organizate în parteneriat cu Jewish Community Center Krakow și Israeli Cultural Institute Budapest, despre Holocaust, Holocaust în România, discriminare și despre modalități de organizare a activităților de follow-up.

Pe toată durata vizitei de studiu, participanții au fost însoțiți de un profesor de specialitate ce le-a oferit toate informațiile cu privire la locurile vizitate, a creat cu aceștia dezbateri tematice și i-a provocat să gândească critic.

După finalizarea programului, fiecare dintre cei 20 de participanți trebuie să organizeze o activitate de diseminare în facultatea sau comunitatea din care provine.

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul  www.americancouncils.ro .

 

Persoană de contact:

Anda-Maria Stoian, Study Tour Coordinator

Telefon: 0741740301

E-mail: ewstudytour@americancouncils.eu

 

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search