„Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?
Dr. Martin Luther King Jr.

Site-ul nostru s-a mutat!
Vizitează-ne pe
romania.americancouncils.org

Despre

Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education vă invită să vă alăturați proiectului 4/4 pentru prieteni. Sperăm ca gândurile exprimate de remarcabilul activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai urgentă și insistentă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”, să vă inspire!

După o ediție online în anul ce a trecut, acum a sosit timpul să revenim pe teren, pentru 10 zile de fapte bune. Prin proiectul 4/4PentruPrieteni onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr. Și celebrăm la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei.

Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4PentruPrieteni  se dorește o recunoaștere a muncii  voluntarilor în folosul semenilor lor.

Creat în memoria lui, proiectul 4/4PentruPrieteni își propune să celebreze la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei. În crearea evenimentului ne-a inspirat puternic activitatea lui Martin Luther King Jr., determinarea, curajul și idealurile sale nobile.

.

Calendarul proiectului

În curând vor fi actualizate informațiile pentru cea de-a cincea ediție din 2023!

Q & A

Ce tip de activități putem organiza pentru acest eveniment?

Încurajăm organizarea de evenimente de voluntariat în toate ariile tematice: educație, mediul înconjurător, caritate etc. Lăsați-vă imaginația liberă și creați activități interesate, în medii diverse, care să permită socializarea voluntarilor și prin care să aduceți un impact pozitiv. Nu vă limităm cu privire la tema ce trebuie abordată pentru eveniment.

Există o limită de vârstă pentru participarea la evenimentele din perioada 1-10 aprilie?

Nicidecum! Nu suntem niciodată prea tineri sau prea în vârstă pentru a face o faptă bună. Plus, ne place diversitatea!

Putem atrage parteneri locali pentru evenimentele de voluntariat pe care le organizăm (în cazul celor ce organizează)?

Sigur că da! Forța faptelor bune este și mai mare dacă ne adunăm mai mulți. Te invităm să le dai de veste celor din comunitatea ta și poate îi convingi să se alăture ca parteneri de orice fel ( media, educaționali, logistici, financiari etc..)

Dacă suntem o instituție ce vrea să organizeze mai multe evenimente, cum le înscriem?

Pentru o mai clară evidență a evenimentelor, vă rugăm să înscrieți separate fiecare acțiune de voluntariat. Completați câte un formular online pentru fiecare acțiune iar noi ne vom ocupa de centralizare. Dacă vom avea întrebări, vă vom contacta de îndată ce primim formularul.

Dacă vrem să facem materiale de promovare a evenimentului din perioada 1-10 aprilie ce reguli trebuie să urmărim?

Dacă doriți să faceți anumite materiale de promovare pentru evenimentul pe care îl găzduiți, atunci vă rugăm să puneți pe materiale următoarea mențiune: Un eveniment din cadrul 4/4 PentruPrieteni, organizat în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională. Iar dacă vreți să adăugați și logo-uri, vă rugăm adăugați următoarele logo-uri: logo proiect, logo Ambasadă, logo American Councils (le găsiți pe site la secțiunea Parteneri).

Contact

Iuniana Mindru, Program Coordinator
E-mail: 44pentruprieteni@americancouncils.org

 

Parteneri

Proiectul 4/4 pentru prieteni este finanțat de Ambasada Statelor Unite în România și implementat de Consiliile Americane pentru Educație Internațională, cu sprijinul partenerilor locali.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search