American Councils for International Education anunță începerea competiției pentru programul Camp Kennedy 2020

 In Uncategorized

American Councils for International Education Romania anunță lansarea pentru al patrulea an consecutiv a proiectului Camp Kennedy.  

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education – Romania invită liceenii cu vârsta cuprinsă între 14-17 ani să candideze la Şcoala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership, denumită „Camp Kennedy”, ce va avea loc la Cluj în perioada 07-12 Septembrie 2020.

Acest program îşi propune să ofere liceenilor din România, pasionaţi de implicare civică, oportunitatea de a învăţa cum funcţionează statul român, care este rolul cetăţeanului într-o societate democratică şi cum pot ei să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunităţile din care provin. Participarea în cadrul celei de-a patra ediţii a programului Camp Kennedy în România este gratuită, cei 15 participanți ce urmează a fi selectați având asigurate integral: cazarea, masa, materialele și sesiunile educative cu traineri și invitați de prestigiu. American Councils acoperă costurile de transport ale participanților integral sau total doar în cazul biletelor de tren sau autocar.

Camp Kennedy este dedicată liceenilor vizionari, creativi, implicați şi urmărește dezvoltarea leadershipului civic și a cetățeniei active în rândul participanților. Liceenii participanți vor avea parte de activităţi diverse, de tip team building, dezbateri, workshopuri şi sesiuni de informare sau vizite în instituţii publice de interes pentru tematica programului.  La finalul Școlii de Vară, participanții vor fi coordonați în vederea implementării unor proiecte locale, în comunitățile sau liceele din care provin. Cele mai creative și de impact proiecte vor fi ulterior premiate și apreciate public.

Camp Kennedy îşi propune să îl omagieze pe președintele american căruia îi poartă numele, John F. Kennedy, şi să încurajeze tinerii în a cunoaşte şi aplica principiile unuia dintre cei mai iubiţi preşedinti din istoria Statelor Unite ale Americii.

 Criterii de eligibilitate

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au cetățenie română;
  • sunt, la momentul înscrierii, elevi de liceu în licee de orice profil, din mediul rural și urban;
  • au minimum 14 ani și maximum 17 ani împliniți în momentul începerii programului (07 Septembrie 2020);
  • au cel puțin un nivel mediu de cunoştinţe de limba engleză;
  • sunt creativi, implicați civic și cu rezultate școlare și extrașcolare bune;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local, în perioada 01 octombrie – 01 februarie 2021;

Cei interesați se pot înscrie online până pe data de 12 August 2020, completând formularul disponibil aici: http://americancouncils.ro/programe/camp-kennedy/apply-here/ .

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul  www.americancouncils.ro

 Persoane de contact:

Ana Vlădescu, Program Director

E-mail: campkennedy@americancouncils.eu

Telefon: +40741740301

Marilena Veronica Ene, Acting Country Representative

E-mail: mene@americancouncils.ro

Telefon: +40 752 800 768

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search