Pentru a putea evalua potențialul tău academic și personal, Comitetul de Admitere al  Universității Americane din Bulgaria va evalua cu atenție documentele de mai jos, punând accent în special pe rezultatele la testul de limbă engleză, notele obținute pe parcursul anilor de liceu și viitorul interviu.

 

Aplicația Online

 

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să completezi aplicația online.

 

Eseul

 

Vei redacta un eseu prin intermediul căruia Comitetul de Admitere va putea să te cunoască mai bine, să înțeleagă motivația ta pentru a deveni student la AUBG și să îti evalueze exprimarea. Eseul tău poate avea la bază una dintre următoarele teme ( rămâne la latitudinea ta care va fi aceea):

 

  • Descrie cum te-a ajutat o experiență intelectuală sau creativă din anii de liceu ( de exemplu: implicarea în comunitate, programe de vară, un proiect unic, o călătorie în străinătate) să te dezvolți pe plan personal datorită cunoștințelor pe care le-ai dobândit în cadrul acesteia.

 

  • Oferă exemple despre cum leadershipul democratic și etic poate răspunde nevoilor țării tale și ale întregii lumi. În ce fel consideri că sunt excelența academică, diversitatea și respectul importante în dezvoltarea unui astfel de leadership?

 

*Eseul tău nu trebuie să depășească 650 de cuvinte. Acesta va fi evaluat după criterii de calitate, creativitate, complexitate a răspunsurilor, structură a propozițiilor și a paragrafelor, corectitudine a gramaticii și a vocabularului utilizat și stil.

 

Scrisorile de recomandare

Trimite două scrisori de recomandare redactate de profesori, diriginte și/sau consilieri școlari care sunt familiarizați cu performanțele tale academice și potențialul tău de a deveni un bun lider. Scrisorile de recomandare pot fi redactate în limba engleză, bulgară sau rusă.

 

Fișa matricola

Dacă aplici pe perioada clasei a 12-a (adică înainte de a fi primit rezultatele la examenul de Bacalaureat) trebuie să atașezi aplicației tale o fișă matricolă oficială a celor trei ani de liceu finalizați până în prezent, care să arate materiile pe care le-ai studiat, notele obținute și media generală anuală. Fiecare fișă trebuie să conțină numele complet al aplicantului, datele de contact ale liceului de proveniență, ștampila și semnătură unuia dinte directori.

În cazul în care deja ai absolvit liceul, poți atașa o copie a diplomei tale de absolvire alături de notele finale. Copiile trebuie verificate de un notar și traduse în limba engleză de către un translator autorizat.

 

Examenul de limbă engleză

Pentru a putea fi acceptat la Universitatea Americană din Bulgaria, trebuie să îndeplinești anumite criterii în ceea ce privește cunoașterea limbii engleze. Indiferent care este examenul pe care alegi să îl susții, trebuie să iei în considerare că pentru fiecare dintre ele vei avea nevoie de următorul punctaj minim:

 

IBT – Internet Based TOEFL- 80

PBT – Paper Based TOEFL -550

IELTS – International English Language Testing System- 6.5

CPE – Certificate of Proficiency in English – ≥ C

CAE – Certificate in Advanced English – ≥ B

ECPE – Examination for the Certificate of Proficiency in English – Contact Admissions

PTE Academic – Pearson Test of English – 59

 

Portofoliul

 

Reușitele tale academice și premiile obținute în diverse domenii ajută Comitetul de Admitere să înțeleagă mai bine care sunt calitățile tale, ce interese ai și care sunt punctele forte care te recomandă pentru această Universitate. Din acest motiv, în ceea ce privește portofoliul ne poți trimite câteva copii după diplomele/premiile de care ești cel mai mândru, arătându-ne cât de impresionantă este muncă pe care ai depus-o până acum, sau un CV care prezintă pe scurt întreagă ta activitate.

 

Interviul

Din dorința de a te cunoaște mai bine, interviul reprezintă șansa ta de a ne arăta cât ești de motivat, care sunt cele mai mari reușite ale tale de până acum și îți oferă posibilitatea de a ne întreba diverse lucruri cu privire la Universitatea Americană din Bulgaria. Acest interviu poate avea loc în persoană, la telefon sau chiar pe Skype și va fi programat imediat după obținerea rezultatelor tale la examenul de limbă engleză.

 

Aplicație pentru bursă ( Opțional )

Pentru a putea fi luat în considerare pentru ajutorul financiar și bursele puse la dispoziție de către Universitate trebuie să ne trimiți o aplicație pentru susținere financiară, alături de documente care să ateste situația în care te aflii. Este recomandat să citești cu atenție informațiile puse la dispoziție pe site-ul nostru, alături de părinții tăi.

Documentele necesare trebuie să fie semnate, ștampilate și traduse de un translator autorizat, iar apoi trimise prin poștă către Universitatea Americană din Bulgaria. De asemenea, copiile trebuie legalizate de către un notar autorizat.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search