Sistemul educațional Liberal Arts este unic și foarte popular în Statele Unite ale Americii. În cadrul acestuia, fiecare tânăr poate studia o varietate de discipline, cum ar fi științele, arta, istoria, economia și business-ul, acumulând în același timp cunoștințe complexe în domeniul pe care și l-au ales pentru licență. În sistemul Liberal Arts, studenții au libertatea de a își alege integral domeniul de studiu, profesorii și curricula pe care o urmează; mai mult decât atât, aceștia sunt repartizați în grupe de mici dimensiuni, având posibilitatea să interacționeze îndeaproape cu cadrele didactice.

Campusul rezidențial și varietatea opțiunilor în ceea ce privește activitățile extracurriculare sunt de asemenea elemente foarte importante în acest domeniu.

 

 

Alegerea domeniului de licență

Deși ai posibilitatea de a îți alege domeniul de licență încă de la începutul facultății, partea cu adevărat interesantă este că îți poți petrece primul an de studii experimentând cursuri și domenii diverse care te pasionează, urmând să îți alegi definitiv domeniul principal doar în anul doi. Curricula generală din primul an îți va asigura un fundament esențial pentru materiile ce vor urma pe perioada studiilor tale. În acest fel, ai șansa să îți alegi domeniul de studiu în funcție de pasiunile, curiozitatea și interesele tale, fără a fi nevoit să faci compromisuri și astfel să te bucuri din plin de studiul subiectelor care ți se potrivesc.

Un alt avantaj major al acestui sistem educațional este acela că îți oferă posibilitatea de a urma în paralel două specializări de licență ( numite majors) și de a obține, la finalul celor patru ani de facultate câte o diplomă pentru fiecare domeniu. Mai mult decât atât, îți poți alege până la două specializări secundare ( numite minors) care să te ajute să studiezi în detaliu diverse sub-domenii care te pasionează.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search