Educatia pe intelesul tuturor la conferinta RIUF YouForum, organizata pe 1-2 octombrie

 In Uncategorized

Pe 1 si 2 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti, cei interesaţi sa gaseasca un program de studiu in Romania sau in strainatate se pot intalni cu reprezentantii a peste 90 de universitati din 12 tari si pot afla mai multe despre ce optiuni de cariera au, discutand cu oamenii din echipele unora dintre cele mai apreciate branduri din Romania. Toate acestea daca vor participa la RIUF YouForum, eveniment organizat in cadrul RIUF – The Romanian International University Fair.

RIUF YouForum- eveniment unic in Romania
Pe langa gama variata de universitati prezente la RIUF, vizitatorii pot participa si la prima conferinta dedicata dezvoltarii personale si orientarii in cariera a tinerilor de liceu si a studentilor. Printr-o structura dinamica, care contine ateliere practice, sesiuni de discutii si peste 25 de prezentari ale programelor de studii oferite de universitatile si institutiile educationale prezente la RIUF, conferinta RIUF YouForum a fost creata pentru a oferi suport celor care inca nu si-au gasit vocatia sau care inca nu stiu ce program de studiu sa aleaga.
Eveniment unic in Romania, RIUF YouForum le va oferi ocazia celor prezenti sa discute cu peste 45 de invitati din tara si din strainatate printre care si: Sebastian Olar (Former Creative Director UNTOLD), Vlad Craioveanu (IMPACT HUB), Ligia Deca (Consilier de Stat – Departamentul Educatie si Cercetare), Iulian Vacarean (Femei pe Matasari), Andrei Stamatian (Prim Vicepresedinte CEC Bank) si Marta Popescu (fotograf).

Ateliere practice, sesiuni de discuţii cu oamenii din echipele celor mai cunoscute branduri si universitati din Romania si din strainatate

Trasand o paralela intre teorie si practica, conferinta isi propune sa abordeze teme care pun accent pe dezvoltarea personala si profesionala, pe oportunitatile de cariera, dar si pe mecanismele prin care elevii si studentii isi pot forma o retea sociala puternica.

In cadrul panelurilor de discutii, invitații RIUF YouForum urmaresc sa inspire si sa ajute tinerii prezenti prin intermediul propriilor experiente, abordand teme precum „Cum sa alegi facultatea care ti se potriveste?”, „Voluntariatul: reteta de succes din studentie”, „Business de la 0 sau cum sa fii propriul tau angajat”, „Invata sa schimbi lumea”, „Alunga plictiseala: think outside the box” si „Learning versus doing: lupta dintre teorie si practica”.

In ceea ce priveste partea practica a conferintei RIUF YouForum, atelierele propuse introduc tinerii in domenii precum medicina, IT&C, arta, business sau antreprenoriat, urmarind interactiunea acestora cu specialisti din domeniu si experimentarea laturii profesionale de care sunt interesati. „How art you today?”, „Invata sa vinzi folosind cele mai potrivite cuvinte”, „Cum sa iti construiesti un CV creativ?”, „ABC-ul medicii. Ce inseamna sa fii medic cu adevarat?”, „De la 0 la 1. Cum decolezi?” si „Turismul pe intelesul tuturor” sunt atelierele practice din cadrul RIUF Youforum, care urmaresc sa ofere participantilor o experienta unica prin intermediul careia acestia pot afla daca se identifica sau nu cu domeniul lor de interes.

In plus conferinta cuprinde si peste 25 de prezentari ale universitatilor si institutiilor educationale prezente la RIUF-The Romanian International University Fair, printre care si: Studying Criminology and Criminal Psychology, Studying Computing, Engineering and Science in the UK, Study Hospitality Management in Switzerland, Studying at Radboud University.

Cei interesati pot afla mai multe informatii pe www.riuf.ro. Inregistrarea pe site le permite acestora accesul pe toata durata targului din 1-2 octombrie, inclusiv la conferinta RIUF YouForum, iar dupa eveniment vor primi o oferta personalizata de studii in functie de tarile si domeniile acestora de interes.

Iar cei care nu pot ajunge la RIUF Bucuresti, pe 1-2 octombrie, la Sala Palatului, mai au o sansa sa participe pe 4 octombrie la RIUF Iasi sau pe 6 octombrie la ediția RIUF din Timișoara.

Despre Grupul EDUCATIVA
EDUCATIVA este un grup de organizații non-guvernamentale și companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităților de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numără serviciile de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA, The Entrepreneurship Academy, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universități din România, AdmitereOnline.ro.

[/column] [column width=”1/1″ last=”true” title=”Marketing & PR Manager EDUCATIVA” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”] [contact_info name=”Ruxandra ZAHARIA” color=”accent2″ phone=”0746 575 945″ cellphone=”0746 575 945″ email=”ruxandra.zaharia@educativa.ro” address=””] [/contact_info] [/column]

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search