Jocul este cea mai bună formă de invățare.

De ce Explore Day Camps?

Educația are un rol definitoriu în dezvoltarea oricarui tânăr și a întregii societăți. Ne bazăm pe cursurile școlare pentru a oferi copiilor cunoștintele de care au nevoie și pentru a le forma abilitățile necesare. Insă cum procedăm atunci când educația formala nu mai este de ajuns? Raspunsul: educație non-formală și învațare prin joc!

Explore Day Camps este o tabără educațională ce are ca scop dezvoltarea abilităților sociale și a înțelegerii de sine a 30 de elevi de gimnaziu din Dulcești și Ruginoasa, jud. Neamț, prin participarea la activități atât educative, cât și distractive.

Tabăra de zi se va desfașura între 7-11 august, în Ruginoasa, jud. Neamț, unde ne propunem ca împreună cu 30 de copii din ciclul gimnazial să explorăm diferite domenii precum educație civică, learship, limba engleză, știință, sport, sănătate, arte, într-un mod difert de predarea școlară, non-formal și prin intremediul jocurilor.

Costuri

Tabăra este complet gratuită. Echipa va asigura transportul participantilor dus-întors între Dulcești și Ruginoasa, va acoperi costurile materialelor utilizate și va oferi participanților un prânz cald și gustări pe parcursul zilei de tabără.

Sponsorizarea pentru acest proiect a fost asigurată parțial de programul FLEX Alumni Grants, ce este finanțat de Biroul de Afaceri Educaționale și Culturale al Departamentului de Stat al Statelor

Unite ale Americii și administrat de American Councils for International Education. Opiniile susținute în cadrul acestei inițiative sunt ale organizatoriului și nu reprezintă neapărat perspectivele ECA sau ale American Councils for International Education.

Calendar

June 3– Începerea înscrierilor online și offline

10 iulie– închierea înscrierilor

7-11 august– desfășurarea taberei

Inscrie-te!

Formularul de înscriere https://forms.gle/jZQw5CLK2Hm1FQMr5 poate fi completat și trimis până la data de 10 iulie 2019.

Q & A

Cine poate aplica pentru acest proiect?  

Persoanele eligibile pentru acest proiect trebuie să fie elevi în gimnaziu (inclusiv cei care au absolvit clasele a patra și a opta și provin din comunele Ruginoasa și Dulcești, județul Neamț.

Care sunt costurile acestui program?

Toate costurile acestui program sunt acoperite integral de către organizatori, prin programul FLEX Alumni Grants, ce este finanțat de Biroul de Afaceri Educaționale și Culturale al Departamentului de Stat al Statelor Unite  ale Americii.

Nu se percepe o taxă de participare pentru persoanele selectate.

Masa de pranz va fi asigurată și nu implică niciun cost din partea elevilor.

Ce se întâmplă dacă mă înscriu însă eu nu mai pot participa din motive personale?

În cazul nefericit în care nu mai poți participa la Explore Day Camps, te rugăm sa ne anunți telefonic sau prin e-mail cât se poate de repede pentru a putea oferi locul rămas liber altui elev dornic să participe.

Contact

În cazul în care dorești sa afli mai multe informații despre program, ai întrebări cu privire la acesta sau alte nelamuriri, ne poți contacte pe oricare dintre următoarele canale de comunicare:

-Email: stefanescu_theodora@yahoo.com,  stefan_popa99@yahoo.com

Telefon: 0721675750, Theodora Ștefănescu; 0745394988, Stefan Popa.

Facebook: www.facebook.com/FLEXalumniRO/

Activități

Pe parcursul taberei vom participa împreună la activități variate: ateliere de creație, leadership, știință, vizite la diferite instituții, jocuri, concursuri sportive și multe alte activități distractive.

Mai multe detalii despre activitățile pe care le vom organiza în fiecare zi de tabără vor fi postate curând aici.

Echipa


Dorotheea Aruștei este studentă în anul II la Universitatea Națională de Arte “George Enescu” Iași. După absolvirea programului FLEX, a devenit coordonatoare a comunității de alumni FLEX din România. În timpul anului petrecut în statul Colorado, SUA, Dorotheea a adunat peste 200 de ore de voluntariat, implicându-se în activități de ajutorare a comunității locale. După intoarcerea din Statele Unite, Dorotheea a organizat diverse proiecte, printre care activități de ecologizare, traininguri de leadership, activități de recreere pentru vârstnici, scavenger hunt in Iasi și o tabăra Girl Up! Camp.

Ștefan Popa a absolvit Colegiul Național “Roman – Vodă” din Roman, Neamț și acum este student în anul I la informatică la Radboud University din Nijmegen, Olanda. În timpul programului de schimb FLEX, Ștefan a adunat peste 60 de ore de voluntariat, participând la strângeri de fonduri, activități de reciclare în liceu și oferind ajutor într-un food bank local. În timpul petrecut în liceul din România, Ștefan a fost voluntar al organizației People To People International – Roman Chapter, în cadrul căreia a participat la diferite activități menite să ajute copiii defavorizați din zonă. Explore Day Camps este primul proiect de anvergură în organizarea căruia ia parte ca membrul al rețelei FLEX Alumni România.

Theodora Ștefănescu este proaspătă absolventă a Colegiului Național “Costache Negri” din Galați, iar în urma programului FLEX, a adunat peste 100 de ore de voluntariat în cadrul unei cantine pentru familii defavorizate, a bibliotecii locale şi activităților destinate preşcolarilor si şcolarilor. La întoarcerea în România, a continuat voluntariatul, organizând împreună cu alți trei alumni FLEX, un workshop pentru învățători şi facilitând o strângere caritabilă de cărți ce au fost donate fundației Inimă de Copil din Galați în cursul lunii mai.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search