FLEX România_Selecție 2018-2019_Aspecte logistice

 In Uncategorized

Selecția pentru programul FLEX 2018-2019 este în derulare în această perioadă. După runda de aplicații online derulată în perioada 1 septembrie- 16 octombrie, comisia de selecție din Washington DC evaluează aplicațiile elevilor români. În prima rundă, 1.441 de elevi români au aplicat pentru programul FLEX. Ca în fiecare an, rezultatele sosesc per centru de testare iar notificările sunt făcute de către echipa din România. Fiecare aplicant primește un e-mail de notificare, pe adresa de e-mail furnizată în aplicația online, indiferent de rezultatul aplicației sale. Deseori, e-mailurile ajung în folderul spam al adresei de e-mail, așa că vă rugăm să verificați cu atenție.

Până astăzi (05 decembrie 2017), evaluarea aplicațiilor din prima rundă a fost încheiată pentru următoarele centre de testare:

  • Constanța. Selecția aplicațiilor din runda online este finalizată. Pentru runda semifinală au fost selectați 22 de elevi. Runda semifinală a fost desfășurată în perioada 26-28 noiembrie 2017.
  • Iași. Selecția aplicațiilor din runda online este finalizată. Pentru runda semifinală au fost selectați 37 de elevi. Runda semifinală se derulează în perioada 3-7 decembrie 2017.
  • București. Selecția aplicațiilor din runda online este finalizată pentru toți candidații. Pentru runda semifinală au fost selectați 44 de elevi din București/Ilfov și 62 pentru regiune. Runda semifinală pentru București/Ilfov se derulează în perioada 4-7 decembrie 2017 iar pentru regiune în perioada 20-31.01. 2018
  • Cluj-Napoca. Selecția aplicațiilor din runda online este finalizată. Pentru runda semifinală au fost selectați 42 de elevi. Runda semifinală va fi desfășurată în perioada 10-14 decembrie 2017.
  • Timișoara. Selecția aplicațiilor din runda online este finalizată. Pentru runda semifinală au fost selectați 24 de elevi. Runda semifinală va fi derulată în luna Ianuarie 2018.

Etapa semifinală constă în următoarele probe: testare limba engleză (nu poate fi echivalat cu un certificat de limba engleză), redactare eseuri în clasă (3 întrebări asemănătoare celor din aplicația online), interviu de grup, interviu individual (echipă de recrutori româno-americană) și completarea unei aplicații speciale ce va fi oferită tuturor semifinaliștilor în avans, alături de instrucțiunile necesare.

Programul de schimb de experiență FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2018-2019. Participarea în Programul FLEX, aflat acum la al 25-lea an de activitate este GRATUITĂ. Programul FLEX este implementat în România de Consiliile Americane pentru Educație Internațională, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Mult succes tuturor candidaților!

*articol actualizat în data de 12.01.2018

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search