Irina Novac este în clasa a 11-a la un liceu din Vrancea. Irina este absolventă a programului de burse FLEX, unde a studiat pentru un an de liceu în SUA, fiind membră activă a clubului de feminism din cadrul liceului său american. De asemenea, Irina participă la schimburi de experiență internaționale, cu tematica diversitate și incluziune socială. Pe 24 februarie 2018, Irina a organizat la Focșani, alături de alți 9 adolescenți din comunitate, Women Talk – prima conferință despre women empowerment din regiunea  Moldova, conferință care a provocat numeroase controverse la nivel național.

Dorotheea Aruștei este absolventă a Colegiului Național de Artă “Octav Băncilă” Iași, secția Muzică. După absolvirea programului FLEX, a devenit coordonatoare a comunității de alumni FLEX din România. În timpul anului petrecut în statul Colorado, SUA, Dorotheea a adunat peste 200 de ore de voluntariat, implicându-se în activități de ajutorare a comunității locale. În 2017 și 2018, Dorotheea a organizat două proiecte în cadrul Global Youth Service Day ce au avut ca scop strângerea de fonduri în vederea pregătirii unor elevi din comunități defavorizate pentru școală și curățarea unei zone de agrement din zona Iașiului.

Ioana Pleșea tocmai a terminat liceul în Pucioasa, Dâmbovița  și așteaptă mai cu nerăbdare, mai cu incertitudine, să vadă ce îi rezervă viitorul. Ioana a organizat primul târg de cariere pentru liceeni din regiunea ei și a co-dezvoltat o platformă ce încurajează argumentarea corectă și pertinentă a opiniilor în rândul adolescenților. Ea este pasionată, printre altele, de probleme sociale, de nevoile grupurilor vulnerabile din societate și de drepturile omului. Este absolventă a programului FLEX din generația 2016/17, iar din august va studia științe politice la SciencesPo în Reims.

Cristi Diaconu este student în anul I la Universitatea Româno-Americană, din București. El a făcut parte din programul de schimb de experiență FLEX, având ocazia să studieze și să locuiască timp de un an în Statele Unite ale Americii. Cât timp s-a aflat în statul Texas, Cristi s-a implicat în cât mai multe activități de voluntariat, având la sfârșitul programului mai mult de 140 de ore în total. De la întoarcerea lui în țară, a reușit să dubleze numărul orelor de voluntariat prin diferite evenimente și activități culturale și sociale în care s-a implicat. În prezent, Cristi face parte din rețeaua de Alumni FLEX și luptă împreună cu ceilalți alumni pentru o Românie mai egală și mai frumoasă.

Eliza Bob este absolventă a North Jackson High School din Stevenson, Alabama, unde a susținut și examenul ACT, echivalentul bacalaureatului, pe parcursul anului ei de schimb FLEX (2016-2017). Înainte, ea a fost elevă a Colegiului Național “Silvania” din Zalău. Atât în România, cât și în SUA, Eliza s-a implicat în activități de voluntariat pentru ajutorarea persoanelor defavorizate, protecția mediului și organizarea evenimentelor pentru întărirea comunității. Ca membră a rețelei de alumni FLEX, acesta este primul proiect de avengură în organizarea căruia ia parte. Tot dorința de a ajuta a determinat-o să se îndrepte spre cariera de medic, în prezent ea pregătindu-se pentru examenul de admitere la UMF Cluj-Napoca.

Andreea Pasăre este absolventă a Liceului Teoretic ”Callatis” Mangalia. Ea și-a petrecut clasa a 11-a în Bellows Falls, Vermont în cadrul programului FLEX si face acum parte din comunitatea FLEX Alumni Romania, generația 2016-2017. Pe parcursul anului de schimb ea a scris atât pentru ziare locale, cât și pentru revista școlii din România, obținând premiul de ”Cel mai bun redactor” pentru implicare și originalitate. Aceasta a participat în anul 2017 la Civic Education Workshop în Washington DC, unde a avut ocazia să discute cu diverși reprezentanți despre importanța programelor de schimb. Andreea a co-organizat proiectul ”Operation Christmas Smile” în cadrul căruia s-au donat rechizite, haine, mâncare și produse de igienă copiilor cu risc de abandon școlar.

Alecsandra Dragomir este elevă la Colegiul Național “Spiru Haret”, Tecuci. Absolventă a programului FLEX, ea și-a petrecut anul școlar 2016-2017 învățând ce înseamnă voluntariatul și cum să se implice în activități care să aducă o schimbare. În vara anului 2017, a participat la tabăra Civic Junior, unde a luat prima dată contact cu metode de educație nonformală cum ar fi teatrul forum, photo voice și biblioteca vie, care au inspirat-o foarte mult. Ca alumna FLEX, ea a organizat două workshopuri pentru tineri, unul de dezvoltare personală și unul de comunicare, și este nerăbdătoare să mai organizeze multe alte evenimente.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search