Site-ul nostru s-a mutat!
Vizitează-ne pe
romania.americancouncils.org

Detalii generale

 

Am deschis aplicațiile pentru GOAL Camp 2022, ce va avea loc in apropiere de București (27 Iunie-2 Iulie 2022). 

Formular de aplicare: https://forms.office.com/r/kRLJR58fML

GOAL CAMP (Grow Outstanding Action Leaders) își propune să încurajeze  elevii din mediul rural gimnazial,  cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani din județele Călărași, Giurgiu, Ialomița si Teleorman, în ce privește gândirea critică, leadershipul civic și capacitatea de susținere a unui discurs argumentat. Oferim o serie de activități diversificate și atractive, scopul fiind oferirea informațiilor și modelelor  potrivite generațiilor tinere, pentru a deveni parte activă în procesul de dezvoltare al comunității din care fac parte!

Fiind un program destinat mediului rural, este esențială încurajarea tinerilor să descopere cât mai multe lucruri despre sistemul de valori democratice din România și funcționarea acestuia în statul lor.

Astfel, programul taberei  include activități diversificate precum:

  • Seminare interactive, atât în limba engleză, cât și în limba română, cu specialiști locali, profesori și activiști.

  • Instituțiile democratice din România și cum funcționează separarea puterilor în stat.

  • Importanța diversității, a toleranței și respectul pentru indivizi, într-o societate pluralistă.

  • Vizite de studiu la diverse instituții publice relevante ce își au sediul în București.

  • Workshop-uri interactive despre societatea civilă și rolul esențial pe care îl are fiecare cetățean în cadrul unei societăți democratice; definirea unor concepte precum emancipare cetățenească, societate civilă, implicare civică și voluntariat; identificarea diferențelor și similarităților dintre cultura de implicare civică a cetățenilor din Statele Unite ale Americii și a cetățenilor din România.

  • Simulări educative, discuții, observații și reflecții asupra tematicii aferente.

La finalul taberei, participanții vor lucra în implementarea unor activități post-eveniment, distincte, în cadrul cărora comunitatea locală cât și școala au de câștigat. Proiectele post-eveniment pot include ateliere locale, vizite de studiu, voluntariat sau activități ce ajută la creșterea calității vieții din cadrul școlii ( de exemplu înfrumusețarea în jurul școlii / în clase / în parcurile din apropiere etc.).

A program sponsored by the U.S. Embassy in Romania and coordinated by American Councils for International Education-Romania.

 

Pentru o mai mare înțelegere a programului GOAL CAMP, vă oferim câteva imagini sugestive din prima ediție a taberei!

Logistică

Cât de complex va fi programul?

Activitățile din cadrul taberei sunt diversificate și atractive,încep dimineața, urmând ca pe parcursul zilei să se desfățoare mai multe tipuri de sesiuni, vizite la diverse instituții publice, activități non-formale și discuții tematice, atât în limba română cât și în limba engleză.  Pe parcursul zilei vor exista diferite pauze scurte și cele pentru mese.

Unde vor avea loc activitățile/ acomodarea/ mesele?

LOCAȚIA PENTRU GOAL CAMP 2022 VA FI ANUNȚATĂ ÎN CURÂND! Aceasta este locația și în care se vor servi toate mesele aferente programului și în care vor fi oferite facilitățile programului.

Trebuie plătită cazarea?

Nu trebuie plătită cazarea, facilitățile sunt finanțate integral de către organizatorii proiectului.

Pot părăsi tabăra în orice moment doresc?

Răspunsul este nu. Organizatorii  planifică  o serie de ieșiri cu întregul grup în cadrul cărora părăsim împreună tabăra însă niciunul dintre partcipanți nu face acest lucru individual! Participanții, conforma regulamentului taberei,  merg la farmaciile sau magazinele din apropierea taberei doar însoțiți de un organizator al GOAL CAMP!

Există un dress-code?

În ce privește partea vestimentară, exista o serie de evenimente precum ceremonia de deschidere sau vizitele oficiale la instituțiile din București ce impun o ținută formală. În afara acestor vizite/ activități, ținuta este una lejeră, casual , atât pentru sesiuni cât și pentru activități de teambuilding.

Când se încheie tabara?

Tabăra se încheie pe data de 2 Iulie 2022.

Aplică aici!

Formular de aplicare: https://forms.office.com/r/kRLJR58fML

Dacă dorești să îți îmbunătățești paleta activităților extra-școlare, să  îți îmbogățești informațiile ce te ajută atât la nivel personal și profesional, prin discuții și activități non-formale, cu ajutorul modelelor importante din societatea civilă și dorești să împărtășești opinia ta alături de alți participanți, respectiv comunitatea din care faci parte și viitoarele tinere generații, te invităm cu mare drag să urmărești site-ul oficial American Councils for International Education România!

GOAL CAMP 2022 va avea loc între 27 Iunie -2 Iulie 2022. 

Nu uita, vârsta de participare trebuie să fie cuprinsă între 13 și 16 ani! Participantii sunt, la momentul înscrierii, elevi la orice școală, din mediul rural și urban, în județele Călărași, Giurgiu, Ialomița și Teleorman.

Calendarul proiectului

Mai multe informații legate de calendarul proiectului GOAL CAMP o să fie publicate curând!

Q&A

Unde are loc GOAL CAMP 2022?

Tabăra se va desfășura la pensiunea La Mosie, Str. Ion Bolovăneanu, Cornățelu, Sat, Bolovani 137147, Județul Dâmbovița.

Trebuie să plătesc pentru acomodare / mese/ transport?

Răspunsul este nu, plata este acoperită de către organizatori!

De ce vor avea nevoie participanții pe tot parcursul taberei?

Pe tot parcursul taberei, participanții trebuie să fie pregătiți cu haine potrivite atât pentru activitățile generale ( haine lejere, pantofi lejeri)  cât și pentru evenimentele formale ( cămașă, rochie/ fustă, pantofi adecvați).

!Este foarte important ca toată ținuta, indiferent de context, să fie decentă!

Participantul trebuie să aibă în bagaj, în cazul în care suferă de o afecțiune/alergie, toate medicamentele necesare!

Este obligatoriu deținerea actelor și documentelor necesare, atât pentru identificare cât și pentru atestarea participării în cadrul taberei, în urma selecției!

Pentru participații sub vârsta de 14 ani, este necesar certificatul de naștere în original.

Pentru participații cu vârsta peste 14 ani, trebuie să dețină actul de identitate (buletinul).

În ce format trebuie să îmi completez aplicația?

Aplicația  taberei GOAL CAMP este atât în format fizic cât și în format electronic.

Indiferent de formatul aplicației, important este răspunsul tău la întrebările formularului și opinia ta legată de anumite concepte de interes actual.

Modul în care este completat și trimis formularul NU este considerat criteriu de diferențiere în evaluarea acesteia.

Contează notele de la școală pentru participarea în cadrul taberei?

Parcursul școlar sunt elemente relevante pentru selecția participanților. Rezultatele școlare, participarea la diferite concursuri/olimpiade școlare sunt elemente ce merită îmbunătățite cu activități extrașcolare ce te ajută atât la nivel profesional cât și personal.

Ce se întâmplă dacă aflu că am fost selectat/ă dar eu nu mai pot participa din motive personale?

În cazul nefericit în care ai fost selectat/ă, însă nu vei mai participa în cadrul taberei din motive personale, te rugăm să ne anunți telefonic sau prin e-mail cât mai repede posibil. Trebuie să ne asigurăm că locul liber va fi oferit unui alt aplicant cu o aplicație foarte bună. Neparticiparea în cadrul evenimentului nu atrage după sine o obligație de ordin financiar sau de orice alt tip, singura excepție fiind anunțarea din timp către organizatori.

Contact

Iuniana Mîndru, Program Coordinator

E-mail: imindru@americancouncils.org

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search