Kennedy Workshop Cluj-Napoca

 In Uncategorized

American Councils for International Education anunță deschiderea aplicațiilor pentru Kennedy Workshop în Cluj-Napoca

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională, invită liceenii cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani să participe la Kennedy Workshop, în Cluj-Napoca. Evenimentul este conturat în jurul subiectelor de Educație Civică, Participare Activă și Leadership și va avea loc la Biblioteca Județeană din Cluj-Napoca în data de 18 noiembrie 2017.

Acest program îşi propune să ofere liceenilor din Cluj-Napoca, pasionaţi de implicare civică, oportunitatea de a descoperi cum funcţionează statul român, care este rolul cetăţeanului într-o societate democratică şi cum pot ei să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunitatea locală și la nivel macro. Participarea la acest eveniment este gratuită, urmând a fi selectați 25 de tineri ce vor beneficia de program. În cadrul workshopului de o zi, participanții vor avea parte de varii ateliere tematice și vizite instituționale.

Kennedy Workshop este dedicat tinerilor vizionari, creativi, implicați şi urmărește dezvoltarea leadershipului civic și a cetățeniei active în rândul participanților. Ideea acestui workshop a pornit în urma implementării primei ediții de Camp Kennedy, ediție ce s-a dovedit a fi un real succes și o necesitate pentru tinerii români. De asemenea, Kennedy Workshop își propune și să omagineze, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea sa, personajul istoric căreia îi poartă numele, John F. Kennedy şi să încurajeze tinerii în a cunoaşte şi aplica principiile unuia dintre cei mai iubiţi preşedinti din istoria Statelor Unite ale Americii.

Criterii de eligibilitate:

Competiția este deschisă tinerilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • locuiesc în România;
  • sunt, la momentul înscrierii, elevi de liceu în licee de orice profil, din mediul rural și urban;
  • au minim 15 ani și maxim 18 ani împliniți în momentul începerii programului (18 noiembrie 2017);
  • au cel puțin un nivel mediu de cunoştinţe de limba engleză;
  • sunt creativi, implicați civic și cu rezultate școlare și extrașcolare bune;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze organizez ulterior activități de diseminare;

Cei interesați pot aplica online până la finalul zilei de de 8 noiembrie (ora 23:59 RO). Aplicația este disponibilă aici: https://goo.gl/forms/ImpiSOsI0603uEdL2

Persoană de contact:

Ramona Omet, Coordonator Program

E-mail: romet@americancouncils.eu

Telefon: 0741 200 455

   

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search