LANSĂM ÎNSCRIERILE PENTRU 4/4PENTRU PRIETENI 2022!

 In Uncategorized

Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education vă invită să vă alăturați și anul acesta proiectului 4/4PentruPrieteni, ajuns deja la cea de a patra ediție. Inspiraţi de gândurile  remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”, dorim să dedicăm perioada 1- 10 aprilie, comunității și faptelor bune.

După o ediție online în anul ce a trecut, acum a sosit timpul să revenim pe teren, pentru 10 zile de fapte bune. Prin proiectul 4/4PentruPrieteni onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr. și celebrăm la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei.

Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4PentruPrieteni  se dorește o recunoaștere a muncii  voluntarilor în folosul semenilor lor.

Ediția din 2022 va avea loc în perioada 1-10 aprilie și vă invităm să vă alegeți o zi în care să dedicați o parte din timpul vostru celorlalți – prietenilor, comunității, școlii – şi să faceţi o faptă bună. Numărul activităților de voluntariat înscrise în proiect crește cu fiecare an, așa că rezultatele implicării tale personale în aceste activități vor conduce la încurajarea spiritului civic, toleranței și responsabilizării sociale, deci cu un pas mai aproape de comunitatea pe care ți-o dorești.

Dacă sunteți un ONG, grup de inițiativă locală, școală, liceu, universitate sau alt tip de  organizație și vreți să găzduiți sau să organizați un eveniment în perioada 1- 10 aprilie, vă rugăm completați formularul acesta până cel târziu pe 10 martie 2022.

În urma completării formularului, veți fi contactat de un reprezentant al American Councils. Apoi, programul propus va apărea pe platforma online a proiectului. Activitățile de voluntariat pot fi din orice arie tematică, online sau offline și dedicate oricărui tip de grup țintă. Niciodată nu suntem prea tineri sau prea în vârstă pentru o faptă bună, nu- i așa?

Fiecare activitate înscrisă trebuie să aibă un singur coordonator, care va fi responsabil de asigurarea voluntarilor necesari pentru desfășurarea activității. În contextul actualei pandemii,  nu va fi deschis call separat pentru înregistrarea voluntarilor,

Toți coordonatorii locali vor primi certificate de apreciere și diverse materiale personalizate. Reprezentanții Ambasadei SUA în România și ai Consiliilor Americane pentru Educație Internațională vor participa pe teren la varii activități, în funcție de disponibilitate.

Informații complete despre program sunt disponibile pe http://americancouncils.ro/44pentruprieteni/ .

 

Persoană de contact:

Iuniana Mindru, Program Coordinator

Telefon: 0741 740 301; E-mail: 44pentruprieteni@americancouncils.eu 

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search