Lansare Elie Wiesel Study Tour

 In Uncategorized

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education și cu sprijinul Ambasadei Israelului în România și al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” invită studenții, masteranzii și doctoranzii cu cetățenie română, cu vârsta între 20 și 26 de ani să participe în programul Elie Wiesel Study Tour.

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour este finanțat de către Ambasada Statelor Unite în România și își propune să ofere studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului, ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute. Programul oferă 20 de burse complete ce acoperă costurile participării în program, în perioada 16-24 iulie. Pe parcursul programului, participanții vor vizita Casa memorială Elie Wiesel, Muzeul Auschwitz Birkenau I și II, Muzeul Culturii Evreiești, Fabrica lui Schindler, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia, Polonia. Turul a fost extins pentru ediția de anul acesta, fiind incluse și obiective din Slovacia: sinagoga Spiski Hrad, Cartierul Evreiesc Bardejov, dar și din Budapesta: Marea Sinagogă din Budapesta, sinagoga Kazinsky, Cartierul Evreiesc și Memorialul ”Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”. Pe toată durata vizitei de studiu, participanții vor fi însoțiți de un profesor de specialitate ce le va oferi toate informațiile cu privire la locurile vizitate, care va crea cu aceștia dezbateri tematice și îi va provoca să gândească critic. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 20 de participanți trebuie să organizeze o activitate de diseminare în facultatea sau comunitatea din care provine.

Criterii de eligibilitate:

Programul este deschis studenților (licență, masterat sau doctorat) care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au cetățenie română;
  • au minim 20 ani și maxim 26 de ani împliniți în momentul începerii programului (16 iulie 2017);
  • sunt actualmente studenți, în mediul rural sau urban, în Romania sau în străinătate, la orice profil de studiu;
  • au cel puțin cunoștințe medii de limba engleză;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală etc);

Organizatorii vor selecta un număr de 20 de participanți, în urma evaluării aplicației. Tinerii interesați se pot înscrie online până pe 14 Mai 2018 la https://americancouncils.ro/programe/elie-wiesel-study-tour/apply-here/

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul www.americancouncils.ro .

Persoană de contact:

Anda-Maria Stoian

E-mail: ewstudytour@americancouncils.eu

Telefon: 0741740301

 

 

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search