Cine poate aplica pentru acest proiect?  

Persoanele eligibile pentru acest proiect trebuie să fie elevi de liceu, au minimum 15 ani și maximum 17 ani împliniți în momentul începerii programului (15 iulie 2022), care să dețină cetățenie română. Nu există niciun fel de restricții cu privire la orașul de proveniența, profilul liceal, media generală, etc.  Este recomandat ca aplicanții să dețină un nivel mediu de conversație în limba engleză, dat fiind faptul o parte din program se va desfășura în această limbă și sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local, în perioada 22-31 Iulie 2022.

 Trebuie să fiu un elev/o elevă de notă 10 sau contează și experiența extrașcolară?

Atât parcursul educaţional cât și experiența extrașcolară sunt elemente relevante pentru selecția participanților și au o importanţă egală. Participarea la concursuri școlare, olimpiade și rezultatele foarte bune la învățătura sunt elemente care merită menționate în aplicație. În același timp, experiența de voluntariat, participarea la concursuri extra-școlare, programele de formare și activitățile de educație non-formală pot fi un element important și chiar decisiv în selecția participanților.

Un număr foarte ridicat de activități extrașcolare sau o medie generală excelentă nu garantează însă acceptarea pentru acest program fără a fi luate în considerare și alte elemente.

Aplicația și interviul de recrutare vor fi derulate în limba engleză. Va rugăm să completați aplicația de înscriere integral în limba engleză.

 Care sunt costurile acestui program?

Toate costurile acestui program sunt acoperite integral de către organizatori, prin finanțarea Ambasadei SUA la București;

Nu se percepe o taxă de participare pentru persoanele selectate;

Cazarea și masa vor fi asigurate și nu implică niciun cost din partea tinerilor.

Îmi pot completa aplicația în format Word și să o trimit prin e-mail sau chiar prin poștă?

Absolut! Dacă nu ai acces la internet, nu funcționează corespunzător formularul sau pur și simplu îți este mai ușor să ne trimiți aplicația în format Word, tot ce trebuie să faci este să o descarci prin link-ul de mai jos, să o completezi pe calculator sau de mână și să ne-o trimiţi în format digital sau printat.

Modul în care este completată și trimisă aplicația NU va fi considerat un criteriu de diferențiere în evaluarea acesteia.

 Contează profilul pe care îl urmez la liceu?

Nu, în niciun fel. Poți urma un liceu teoretic, tehnologic sau chiar cu profil vocațional, acest element nu afectează în niciun fel evaluarea aplicației sau posibilitatea de a fi selectat. Această informație are caracter pur informativ.

 Ce se întâmplă dacă aflu că am fost selectat/ă însă eu nu mai pot participa din motive personale?

În cazul nefericit în care ai fost deja selectat/ă însă nu vei mai putea participa la eveniment, te vom ruga să ne anunți telefonic sau prin e-mail cât se poate de devreme pentru a ne asigura că locul rămas liber va fi oferit unui alt aplicant cu o aplicație foarte bună. Neparticiparea la program nu atrage după sine vreo obligație financiară sau de orice alt tip, cu excepția celei de a anunța cu cât mai mult timp înainte, de preferat până pe data de 01 iunie 2022.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search