Camp Kennedy își propune să ofere participanților săi o experiență cât se poate de diversă și complexă, marcată de speakeri cu profesii diferite, din domenii diferite, care pot oferi o serie de perspective distincte asupra unor teme de interes.  Astfel, pe lista invitaților noștri se vor afla:

  • Traineri specializați în diverse domenii
  • Membri activi ai societății civile
  • Membri ai sistemului judiciar
  • Profesori universitari
  • ONG-iști

SPEAKERII EDIȚEI 2019 VOR FI ANUNȚAȚI ÎN CURÂND. PUTEȚI CONSULTA MAI JOS LISTA CU SPEAKERII DIN 2018.

Codru Vrabie

Codru Vrabie este activist civic, trainer şi consultant pe teme legate de bună guvernare, transparenţă, responsabilitate şi integritate în sectorul public; de-a lungul timpului, a contribuit la mai multe măsuri de reformă în justiţie şi administraţia publică—unele dintre ele sunt documentate la Academia.edu. Licenţiat în ştiinţe juridice şi politice (România, Bulgaria, Statele Unite), respectiv masterat în ştiinţe administrative şi afaceri europene (România, Olanda, Spania), Codru lucrează din 1998 pentru societatea civilă din România. Din 2010, Codru lucrează în cadrul programului Lideri pentru Justiţie, care este replicat din 2017 şi în Republica Moldova, sub numele LEAD. Din aprilie 2018, Codru s-a alăturat echipei telegraful.net, unde lucrează la seria de podcasturi Ipoteze în căşti, un proiect al Asociaţiei Curaj Înainte.

vrabie-codru

Cătălin Bîrsan

Cătălin Bîrsan este consilier al Prim-Secretarului de Stat în Ministerul Justiției. Cătălin este un tânăr activ care dorește să se dezvolte, să ofere înapoi și să-i ajute pe alții să îi urmeze pașii. Originar din Galați, este un membru implicat al societății civile și dedicat cauzelor în care crede. Și mai important însă, el este un formator care îi ajută pe participanți să se simtă confortabil și care transformă orice activitate într-una plăcută și relaxantă. La ora actuală, în paralel cu funcția pe care o deține în cadrul Ministerului Justiției, Cătălin promovează implicarea tinerilor în activitățile sale și contribuie activ la dezvoltarea societății civile din România.

catalin-barsan

Gelu Duminică

Gelu Duminică este director executiv al Agenției Împreună, sociolog, profesor în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității București și autorul mai multor lucrări. Debutând ca simplu voluntar al Agenției, în 1999, Gelu Duminică a ajuns între timp la conducerea organizației ce a demarat până în prezent zeci de proiecte de dezvoltare a comunităților de romi din România. Personal, Gelu Dumincă luptă împotriva prejudecăților, a discriminării și pledează pentru meritocrație și dreptul de a fi diferit.

gelu-duminicaa

Mircea Toma

Mircea Toma este Președintele ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei – organizație nonguvernamentală ce susține drepturile omului prin mai multe direcții strategice de intervenție socială: politici de bună guvernare, libertatea de exprimare, antidiscriminare și educație media. Doctor în psihologie al Universității Babeș Bolyai din Cluj, Mircea Toma a activat ca psiholog, profesor universitar și cercetător în aria psihologiei. În plus, a lucrat în mass-media, în calitate de jurnalist la Academia Cațavencu și realizator al mai multor programe TV (TVR1, TVR2 etc) și de radio. Activitatea sa profesională l-a expus mediului internațional, oferind consultanță pentru promovarea libertății de exprimare în țări precum Albania, Nigeria sau spațiul fostei Iugoslavii și colaborând cu ONU ca raportor privind liberatea de exprimare în Cuba. Mircea Toma este co-autorul a trei manuale de liceu și a semnat numeroase articole academice și de presă

mircea-toma

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a ocupat funcția de Ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș și a fost Director de Cabinet al Ministrului Finanțelor Publice. Economist la bază, acesta are o experiență de peste zece ani în consultanță financiară la Viena, unde a absolvit studiile de licență și master în cadrul Vienna University of Economics and Business Administration și unde a administrat proiecte internaționale în domenii ca sănătatea, energia și transporturile și unde a lucrat în calitate de vicepreședinte al Diviziei de Finanțări de Infrastructură la una dintre cele mai mari bănci din lume. În România, s-a dedicat activităților din sfera sănătății, fiind fondatorul „Rețelei citostaticelor”, inițiativă ce a facilitat accesul pacienților cu cancer din România la medicamente ce nu se găseau în țară, dar și creatorul „MagiCamp”, prima tabără rezidenţială specială de vară pentru copiii cu cancer din România. În prezent, Vlad Voiculescu este membru al Platformei România 100, mișcare cetățenească ce își propune transformarea mediului politic din România în direcția transparenței și a integrității.

vlad-voiculescu

Alina Dumitrascu

Cu un dublu masterat în drept și economie și cu un doctorat în drept, Alina a urmat multiple traiectorii profesionale: avocat și coordonator al Departamentului Juridic într-o companie multinațională, membră a asociațiilor Professional’s Women Network România (PWN) și Femei în Afaceri, autoare a cărții „Ce este Constituția? Joacă-te și vei afla!”. A urmat de asemenea o specializare în ramura drepturilor omului, a dobândit și și-a perfecționat competențele sociale. Alina este unul dintre fondatorii Asociației Smartastic Lab și se implică în proiecte dedicate educației timpurie a copiilor în direcția alfabetizării constituționale și a egalității de gen. Femeie și mama lucidă și optimistă, Alina știe că impactul vine din implicare și din cuvinte corect articulate, dublate de acțiuni concrete

alina-dumitrascu

Bogdan Baciu

Absolvent al Facultății de Comunicare și Relații Publice în cadrul SNSPA, Bogdan este în prezent Directorul de marketing al librăriilor Humanitas. Deși în liceu era pasionat de inginerie și proiectare, Bogdan și-a schimbat cursul profesional în momentul în care a avut oportunitatea de a vorbi la ONU despre drepturile și problemele tinerilor din România. De atunci, s-a implicat în sfera științelor comunicării și educației. Prin activitatea sa în cadrul librăriilor Humanitas, a reușit să facă din librării mai mult decât un spațiu convențional, transformându-le în spații de cultură autentice, unde au loc diverse evenimente.

bogdan-baciu

Eliza Chirilă

Eliza Chirilă este actualmente Director Național al Consiliilor Americane pentru Educație Internațională, filiala România. La American Councils, Eliza coordonează programul FLEX, program de burse pentru liceeni, al Departamentului de Stat SUA, dar și programe precum Elie Wiesel Study Tour sau Camp Kennedy. Ariile ei de interes sunt cele legate de politici de tineret, drept internațional, educație și comunicare. Interesul ei pentru zona politicilor publice de tineret și pentru Uniunea Europeană au adus-o în poziția de expert privind dialogul structurat cu tinerii, în cadrul Forumului Tinerilor din România în perioada 2014-2015. La Forumul Tinerilor, Eliza a coordonat Rețeaua Națională de Ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINErii, dar și Caravana Națională cu același subiect. Anterior, Eliza a fost Delegat de Tineret al României la ONU pentru mandatul 2013-2014. În prezent, ea activează și în cadrul Global Shapers Bucharest Hub, este unul dintre co-autorii volumului „România Noului Val.” și ambasador al KULT Hub Roman.

foto-eliza-1

Cezara Grama

Cezara Grama este absolventă a Facultății de Drept a Universității din București și din 2014 lucrează alături de Asociația Expert Forum, în cadrul programului Statul de drept, justiție și anticorupție, precum și pe proiectele de educație și cetățenie activă ale organizației. Din 2014 a fost activ implicată în coordonarea campaniilor de observare a alegerilor din România. De asemenea, este absolventă a Programului „Lideri pentru Justiție” al Konrad Adenauer Stiftung România.

cezara-grama

One World Romania

Asociația One World Romania a fost înființată în 2009 și organizează anual la București Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania”. De asemenea, pe tot parcursul anului, asociația derulează programul educațional „OWR la Școală”, programul de distribuție alternativă KineDok, editează o colecție de DVD-uri și mediază relația dintre cineaști și societatea civilă în vederea dezvoltării de noi proiecte.

one-world-romania

Seeding Knowledge Foundation

Fundația Seeding Knowledge oferă pregătire extrașcolară elevilor merituoși, dar cu posibilități materiale reduse, furnizându-le sprijinul și îndrumarea necesare unei dezvoltări complete și armonioase până la împlinirea vârstei de 18 ani. Organizația selectează elevi cu dorința de a evolua, motivație și disponibilitate, care cred că viitorul depinde de ei, și îi însoțește pe drumul spre împlinirea personală. Bursele „Viitor prin Educație” sunt un proiect pe termen lung, sub forma unui pachet complet de servicii educaționale, pe care Seeding Knowledge îl oferă elevilor, dar și familiilor acestora.

logo-seeding-knowledge
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search