Irina, bursieră în Albuquerque, Statul New Mexico, 2016-2017

Recunosc. Am aplicat la programul FLEX in gluma, ca sa vad ce se poate intampla. Nu imi dadeam nicio sansa: “Cum poate o tipa de 16 ani dintr-un oras mic din Vrancea sa castige una dintre burse?”. Am zis ca nu e de mine. Dar guess what: sunt aici, traindu-mi visul american. Stiti ce? Ma simt al naibii de bine! Pot sa spun ca Albuquerque, un oras plin de diversitate, oameni faini si traditii este a doua mea casa. Deja am 2 saptamani de liceu si mi-am facut prieteni. E atat de interesant cand oamenii vin la tine si te intreaba de unde esti. Le spui Romania, si incep sa te intrebe despre tara ta. Le povestesti cele mai frumoase lucruri, le explici traditiile, incerci sa ii inveti cateva cuvinte in romana, iar ei le pronunta total gresit si incepeti sa radeti impreuna. Asta este FLEX: schimb cultural. Nu este numai anul petrecut in SUA, ci este vorba despre omul care se formeaza aici, despre cum oamenii pe care ii intalnesti au un impact imens in viata ta. Este vorba despre cine esti tu, cine vei fi si cum vei face lumea asta mai buna. FLEX este cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat pana acum. Dragilor, daca indepliniti toate conditiile, va incurajez din tot sufletul meu sa aplicati. Live your American dream to the fullness

Andreea, bursieră în Bellows Falls, Statul Vermont, 2016-2017

Nu mi-as fi imaginat niciodata ca voi avea oportunitatile pe care le-am avut in primele 2 saptamani petrecute in SUA.Am cunoscut oameni noi, am vazut locuri noi si acesta e doar inceputul.Programul FLEX a facut toate acestea posibile pentru mine si alti 23 de elevi, avand ca scop dezvoltarea personala si mai ales schimbul intercultural.Multumim FLEX!

Vlad, bursier în Lake Elmo, Statul Minnesota, 2016-2017

Buna ! Sunt Vlad, unul dintre bursierii Flex de anul acesta. Vreau sa va spun ca datorita Programului Flex traiesc cea mai extraordinara, experienta din viata mea! Nu ezitati sa va inscrieti pentru bursele de anul viitor! Va fi o experienta de neuitat! Acest program este deschis si persoanelor cu dizabilitati si credeti-ma cand va spun ( si eu sunt nevazator) ca aveti sanse egale cu ceilalti liceeni.
Multumesc FLEX! Multumesc American Council Romania! GO FOR IT !

Cristi, bursier în Magnolia, Statul Texas, 2016-2017

Stai putin si gândeste-te la întrebarea ” De ce as aplica pentru programul FLEX?”. Daca nu ai deja zeci de motive, lasa-ma sa iti ofer câteva: – toate cheltuielile sunt acoperite de program. Cine nu vrea sa meargă in S.U.A. pe gratis? – ai ocazia de a trai in alta tara, cu o alta cultura. Familie noua, prieteni noi, un mod de viata nou. Imaginează-ti cum ar fi sa traiesti din nou prima zi de scoala, dar numai ca e de 100, nu, de 1000 de ori mai tare – Te vei maturiza si vei vedea totul din alta perspectiva. Vei fi o persoana mult mai buna când te vei întoarce. – Vei trai cu adevarat “the American dream”!!! Cate persoane pot spune asta? Asa ca daca vrei sa ai cel mai frumos an din viata ta de pana acum, nu mai sta pe gânduri si aplica pentru FLEX. Eu am facut-o, crezând ca nici nu o sa trec de prima etapă, dar iată-ma in S.U.A. de doua săptămâni, făcându-mi prieteni noi, bucurându-mă de mâncarea si cultura americana si pur si simplu având cele mai frumoase zile din viata mea. Daca eu am putut, sigur o poți face si tu!!!

Anca, bursieră în Longview, Statul Washington, 2016-2017

Pentru mine Flex a fost si este o aventura , din momentul in care am trimis primul formular si pana in prezent ,am trait un amalgam de sentimente ,nimic nu este plictisitor sau greu atunci cand te implici 100%. Flex mi-a oferit sansa de a cunoaste oameni noi ,sa ma dezvolt personal , sa experimentez un alt mod de viata si cel mai important sa impartasesc tot ce se poate despre tara mea. Cu ajutorul programului acesta am inteles ca orice iti doresti cu ardoare se poate transforma in realitate. Cum ar spune americanii : ” Just do it !”.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search