Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 iar acum se află în cel de-al 30 lea an de existență. În tot acest timp a oferit burse pentru peste 29.000 de liceeni din Europa, Eurasia și Asia Centrală. Programul presupune un an întreg de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. În 2022-2023, aproximativ 1000 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american.

Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american. Familiile gazdă sunt selectate de către program, bursierii neputând interveni asupra acestei selecții, neputând alege familia gazdă sau orașul în care vor locui.

Liceenii cu dizabilități sunt invitați să participe în această competiție. Aproximativ 20 de liceeni cu dizabilități sunt invitați în SUA în cadrul programului FLEX în fiecare an. Liceenii cu dizabilități selectați trebuie să îndeplinească aceleași criterii ca toți ceilalți participanți în program. De asemenea, programul se adresează în egală măsură și tinerilor provenind din diverse minorități, dacă aceștia au cetățenie română și sunt liceeni în România.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search