Q: Anul de liceu urmat în SUA este recunoscut în România?

A: Anul de liceu urmat în SUA poate fi recunoscut la întoarcerea în țară. Acest lucru depinde de fiecare caz în parte. Mai multe informații despre acest subiect pot fi găsite la secțiunea Echivalarea studiilor și pot fi solicitate și de la Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor. Echivalarea este strict responsabilitatea bursierilor, Consiliile Americane neocupându-se de acest aspect.

Q: Dacă fiul/fiica mea va fi bursier FLEX, trebuie să găzduiesc și eu un elev American în schimb?

A: Nu. Programul nu funcționează și în sens invers. Nu trebuie să găzduiți pe nimeni în România.

 Q: Există o medie școlară minimă pe care un aplicant la programul FLEX trebuie să o aibă?

A: Nu. Nu există o astfel de medie, dar se cere o situație academică bună. În orice caz, mediile nu sunt criterii decisive de selecție.

Q: Aplicanții pentru bursa FLEX trebuie să dețină un certificat de limba engleză recunoscut internațional?

A: Nu. Nu este necesar un astfel de certificat. Chiar dacă au un astfel de certificat, tot vor trece prin toate testările aferente FLEX.

Q: Bursierul poate alege familia gazdă sau orașul în care să locuiască în SUA?

A: Nu. Bursierul nu poate să aleagă familia gazdă sau orașul. FLEX lucrează cu organizații de plasament specializate care se ocupă de acest aspect și care oferă plasamente cât mai propice pentru bursieri. De asemenea, nu puteți propune o familie gazdă în care să locuiți în SUA.

Q: În cazul liceenilor cu dizabilități, programul acoperă și costurile pentru un însoțitor?

A: Nu. Deplasarea în SUA pentru FLEX nu se poate face alături de un însoțitor. Bursierilor cu dizabilități li se oferă tot sprijinul necesar, dar un însoțitor nu poate merge cu ei în SUA. 

Q: Bursierul poate fi vizitat în SUA de părinți, rude sau prieteni?

A: Programul nu încurajează astfel de vizite, dar decizia finală aparține organizației de plasament și familiei-gazdă în care elevul locuiește pe perioada bursei.

Q: Ce se întâmplă în cazul în care copilul nu se acomodează în SUA?

A: Bursierii FLEX pot cere în orice moment terminarea programului și întoarcerea acasă, fără ca familia naturală să fie nevoită să plătească penalități sau alte taxe. Programul FLEX este în totalitate gratuit. Nu se percep niciun fel de taxe, nici măcar în cazul renunțării la program din motive ce țin de bursier.

Q: Este necesar să am anumite certificate internaționale de limba engleză?
A: Nu. Programul FLEX nu cere niciun certificat sau atestat de limba engleză. Dacă îl dețineți deja, acesta nu poate fi folosit pentru echivalarea niciuneia dintre etapele de selecție.

Q: Voi primi feedback special pentru aplicația mea FLEX?
A: Selecțiile FLEX se fac în totalitate în Statele Unite ale Americii. Feedbackul poate fi oferit doar de către recrutorii americani și nicidecum de către stafful local American Councils. American Councils România nu poate oferi feedback despre aplicația niciunui elev, în nicio etapă de selecție, indiferent de rezultat.

Q: Dacă primesc bursa, pot veni acasă în vacanțe (ex: Crăciun)?
A: Nu. Acest lucru nu este posibil pentru bursieri. Bursa este continuă și nu presupune întreruperi pentru vacanțe.

Q: Dacă îmi fac un cont pe platformă și completez aplicația, aceasta se va trimite automat?
A: Nu. Aplicația nu se transmite automat. Trebuie să apeși chiar tu butonul de trimitere înainte de termenul limită de înscrieri și vei primi un email de confirmare și un cod de înscriere. Mult succes!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search