Site-ul nostru s-a mutat!
Vizitează-ne pe
romania.americancouncils.org

Detalii generale

 

Programul Open World este un program de 10 zile, finanțat integral de către Congresul Statelor Unite ale Americii, implementat prin COIL (Biroul pentru Leadership al Congresului) și American Councils for International Education. Scopul programului este de a facilita schimburi de experiență profesionale, pe teme de interes. Multe dintre aceste schimburi de experiență rezultă în parteneriate și colaborări de durată între organizații/instituții din SUA și organizații/instituții din România. Open World este unul dintre cele mai eficiente programe de schimb din SUA pentru țările din Eurasia. Programul a permis celor peste 29.000 de lideri actuali și viitori din Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan,

Kârgâzstan, Moldova, Rusia, Ucraina, Tadjikistan, Turkmenistan, Polonia, Ungaria sau România să se implice și să interacționeze semnificativ cu membrii Congresului, personalul Congresului și mii de alți americani, mulți dintre aceştia fiind omologii profesionişti direcţi ai delegaţilor.

Natura bipartizană a programului și independența față de prioritățile oricărei administrații prezidențiale reprezintă un atu important pentru Open World.

Menit să stabilească relații reciproc avantajoase între viitorii lideri ai altor națiuni, Open World este un program cu valoare adăugată care permite opțiuni practice și depolitizate de implicare.

Testimoniale

Elisabeta Traistaru, Casa Buna

“Multumesc pentru oportunitatea de a asculta povestile altora si pentru ocazia de a ne spune propriile povesti. Cred ca a calatori, a vedea, a asculta este cea mai buna modalitate de a creste. Ne-am intors cu idei si planuri inspirate din locurile pe care le-am vizitat.”

Luciana Zaharia, Zi de Bine

“Si, nu, nu e despre comparatie in lumea ONGurilor. Nu facem mai bine sau mai rau. Suntem in multe privinte la fel, operam in moduri diferite cateodata, dar ne mana aceleasi idealuri. E despre schimbarea perspectivei. La doi pasi in fata sau in spate, distanta de la care privesti inseamna un graunte in plus de inspiratie pe care sa o duci la ai tai. Si daca e un acel lucru mare care mi traverseaza gandurile de cand m-am intors e despre colaborare cu scop si cu sens. Intre ONGuri, cu reprezentatii locali.”

Ovidiu Mihai Sandor, Scoala Gimnaziala “Dr. Ioan Mihalyi de Apsa”, Sighetu Marmatiei

O experienta de vis! Am avut ocazia sa intalnesc adevarati profesionisti, programul a fost foarte bine gandit si pus la punct. Totul a fost intens, plin de provocari, am invatat cum sa abordez diferite probleme de ordin social, mental ori academic. Am fost invatat cum sa ajut, am invatat cum sa sprijin elevii care trec prin traume si izolare. Notiunile respective ma vor ajuta in comunicarea cu refugiatii, dar si cu elevii mei. Impreuna cu colegii mei am petrecut un timp de calitate, constructiv pe plan profesional, dar si personal.

Liliana Cebotari, Inspectoratul Scolar Judetean Valcea, Rm. Valcea

Experienta asta ma face sa-mi doresc cat mai multe proiecte comune cu institutiile scolare si sociale din SUA, pentru ca mai multi colegi ai nostrii sa se perfectioneze in metode si strategii de implemntare foarte bine puse la punct atat in scoli, inspectorate scolare cat si in domeniul serviciilor sociale si activitatilor de voluntariat.

PARTENERI

SUPPORTERS

Contact

Andrei Vitiuc, Program Coordinator

E-mail: avitiuc@americancouncils.org

Daiana Pantazi, Program Assistant

E-mail: dpantazi@americancouncils.org

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search