Despre

Se spune des că tinerii de azi sunt adulții responsabili de ziua de mâine, însă de ce trebuie să fie așa? Noi, tinerii, credem că trebuie să fim responsabili de ziua de azi împreună cu restul adulților. Suntem la un click distanță de orice informație, suntem dornici de schimbare și vrem să ne ajutăm comunitatea. Tinerii nu ar trebui să fie simpli beneficiari ai proiectelor făcute de către adulți, ci lideri implicați direct în procesul de luare a deciziilor. 

Din nevoia de a oferi o platformă de implicare comunitară pentru tineri a apărut YES! Camp – o tabără digitală ce își propune să unească comunități de tineri pentru schimbare de la mic la mare. Youth Engagement in Society (YES) Camp este un proiect organizat de 3 absolvenți ai programului Future Leaders Exchange (FLEX) și finanțat de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în România. Obiectivul taberei este de a crește gradul de conștientizare între tineri asupra temelor legate de democrație, participarea activă în comunitate și a problemelor sociale de actualitate în comunitatea lor și de a încuraja creșterea gradului de implicare comunitară a tinerilor.

Credem că schimbarea vine de la mic la mare și de aceea susținem ideile tinerilor despre cum putem trăi într-o lume mai bună. Invităm orice tânăr care își dorește să aibă un impact în comunitatea sa, chiar dacă încă nu știe cum. Sesiunile din cadrul taberei YES! sunt gândite pentru a ajuta orice tânăr cu inițiativă să își îndeplinească dorințele sale pentru comunitatea sa. La finalul taberei, participanții pleacă nu numai cu o mulțime de cunoștințe, dar și cu propriile proiecte scrise pentru inițiative locale pe care noi le vom sprijini. 

În cadrul taberei, propunem două module de lucru cu obiectivul de a asimila informația oferită într-un mod cât mai practic. În primul modul, cel teoretic, oferim sesiuni despre diversitate și toleranță, rolul instituțiilor la nivel local și național, comunicarea eficientă cu instituțiile, digital advocacy, media literacy și project management care să pună bazele cunoștințelor necesare pentru crearea și implementarea propriilor inițiative comunitare de către tineri. Sesiunile sunt facilitate de către experți în domeniile lor, lucru ce aduce un plus de valoare acestora. În cel de-al doilea modul utilizăm aceste cunoștințe în pentru a gândi împreună cu echipa de mentori (formată din experți în domeniul managementului de proiecte) propriile proiecte care vor fi implementate cu sprijinul echipei de organizare YES! Camp.

Experiența primei ediții ale taberei ne dovedește faptul că acest sistem funcționează și că este unul benefic pentru educația participanților noștri. Prima ediție a taberei digitale s-a desfășurat pe parcursul a două săptămâni, între 17 și 31 octombrie, aducând împreună 45 de tineri din toată România care au colaborat la implementarea a 12 proiecte de follow-up cu peste 25 de activități individuale ce au vizat teme precum educația civică, tehnici de prim-ajutor, sănătatea mentală, grija pentru mediu, obiective de dezvoltare sustenabilă, și multe altele.

Youth Engagement in Society (YES) Camp este un proiect finanțat de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și implementat de o echipă independentă de alumni ai programului Future Leaders Exchange (FLEX) cu sprijinul American Councils for International Education Romania (ACRO). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția finanțatorului sau a ACRO. Conținutul proiectului și rezultatul acestuia sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search